De essentie

Vandaag stuurde ik de resultaten van een fotoshoot op en kreeg een uurtje later de volgende reactie: “Wat een heerlijke serie, Leo. Ik kan je niet genoeg bedanken, deze foto’s geven precies de essentie weer van wie ik ben…….”.

En dat is precies wat ik probeer te bereiken met mijn foto’s. Je kunt nog zoveel fotoshoppen, maar daarmee leg je niet de essentie vast van iemands persoonlijkheid. Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe dat werkt, maar het is fantastisch om  van iemand terug te horen als dat gelukt is. Het begint bij de tijd nemen en echte interesse hebben zodat iemand zich gezien en gerespecteerd voelt. En die interesse is echt, dat kun je niet faken. Ik vind het heerlijk om mensen van allerlei pluimage te leren kennen die ik misschien in het dagelijks leven nooit zou ontmoeten en door de fotoshoot ga je over het algemeen vrij snel de diepte in met elkaar. Natuurlijk is niet alles wat ik fotografeer mijn persoonlijke ding, maar wat wel altijd mijn ding is, is om mensen zo authentiek mogelijk op de foto te zetten zodat de essentie zich toont. En om respect te hebben voor wat voor heel veel mensen ‘raar’ is. Een man die hier voor het eerst vrouwenkleren durft te dragen, iemand die zich voor het eerst vast laat binden. Een travestiet die na jaren weer terugkomt en daar de enorme ontwikkeling in zelfacceptatie van te zien. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Veel van jullie hebben een bijzonder pad gelopen en mij het vertrouwen gegeven om mij een heel klein stukje te laten meelopen. Dat is voor mij de essentie om door te gaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Da kann ich dir nur Recht geben. Auch ich bin schon 2 x im Genuss gekommen, ein Shooting mit dir zu haben. Es war klasse und ich habe mich gut gefühlt. Über Bondage habe ich auch bereits öfter nachgedacht. Nur muss ich dann jemand haben, der sich damit auskennt.

    Sicherlich werde ich mir dir wieder ein Shooting machen. Solo oder Duo kann ich noch nicht sagen.